Cilt Tümör Cerrahisi Bolu
Cilt Tümör Cerrahisi Bolu, ciltte meydana gelen kanserli yapıların, cilde zarar vermeden alınması amacıyla yapılan operasyondur. Cilt kanserleri, en sık rastlanılan kanser türlerinden biridir. Bunun en büyük sebebi, derinin dış etmenlere karşı diğer organlara kıyasla daha savunmasız olmasıdır. Güneşin zararlı ışınları, iyonize radyasyon ve benzer faktörler, cildi meydana getiren hücrelerde çok ciddi hasarlara yol açabilir. Buna bağlı olarak da cilt yüzeyinde kanserli tümörler oluşabilir.
Bu tümörlerin sayısı, yerleşimi, yayılımı ve görünümleri kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir. Cilt tümörü cerrahisi kapsamında bahsi geçen cilt tümörlerini, çevre dokulara zarar vermeden ve cildin estetik bütünlüğünü korumaya dikkat ederek almak mümkündür. Bu yazının devamında ‘’Cilt tümör cerrahisi nasıl yapılır?’’, ‘’Cilt tümörü ameliyatı ne kadar sürer?’’, ‘’Cilt tümörü ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?’’ ve ‘’Cilt kanseri ameliyatı nasıl yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt bulabilirsiniz. Bolu cilt tümör ameliyatı hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; detaylı bir görüşme içinse Op. Dr. Elif Akbay’dan randevu alabilirsiniz.
Cilt Tümörleri Nedir?
Cilt tümörleri, cilt yüzeyinde meydana gelen kötü huylu ve tehlikeli lezyonlardır. Büyüme ve çevre dokulara yayılma riski olan bu kanserli yapılar, daha tehlikeli sağlık sorunlarını önlemek adına erkenden tedavi edilmelidir. Cilt tümörleri, günümüzde bölgenin estetik bütünlüğüne dikkat edilerek yapılan özel cilt tümörü cerrahileri ile yapılabilmektedir. Bu gibi operasyonlar, tümörün yerleşim yerine, ilerleme durumuna ve büyüklüğüne özel olarak planlanırlar.
Cilt Tümörü Neden Olur?
Cilt tümörü, cildi meydana getiren hücrelerin çeşitli sebeplerden kontrolsüzce bölünmeye başlaması, kümeleşmesi ve çevre dokulara zarar vermesiyle oluşur. Cildi, UV ışınlarına karşı hassas kılan ilaçlar, genetik faktörler ve bazı kozmetik ürünler cilt tümörlerinin meydana gelme riskini arttırabilmektedir.
Cilt Tümörleri Nasıl Görünür?
Kanserli cilt lezyonlarının çapı 5 milimetreden daha fazladır. Bu lezyonlar pürüzlü bir yüzeye sahiptir. Belli başlı bir sınırları yoktur ve zaman içerisinde değişim gösterdikleri fark edilebilir. Aynı lezyon içerisinde birden fazla renk tonu bulunabilir. Bu lezyonlar kaşınmaya, kanamaya ve ağrıya sebep olabilirler. Cilt yüzeyinde büyüyen, kabuklanan ve renk değişimi geçiren kitleler cilt kanseri olma ihtimaline sahiptir. Eğer böyle bir durumdan şüpheleniliyorsa vakit kaybedilmeden uzman bir hekimle görüşülmelidir.
Cilt Tümörleri Tehlikeli Mi?
Cilt tümörleri son derece tehlikeli oluşumlardır. Bu yüzden fark edildikleri takdirde en yakın zamanda tedavi edilmeleri gerekir. Cilt tümörlerinden şüphelenen bireylere, cilt kanserini hafife almamaları ve en yakın zamanda alanında uzman bir hekimle görüşmeleri önerilir.
Cilt Tümörleri Kendiliğinden Geçer Mi?
Cilt kanserleri veya cilt tümörleri kendiliğinden iyileşmez. Cilt tümörlerinin kendiliğinden geçmesini beklemek tümörlerin başka bölgelere de yayılmasına yol açabilir. Bu durum hem tedavi süreçlerini zorlaştırır hem de kişinin hayatını ciddi ölçüde riske atar.
Cilt Tümörleri Tedavi Edilmezse Ne Olur?
Cilt tümörleri, tedavi edilmedikleri takdirde önce çevre dokulara daha sonra ise uzak organlara yayılabilir. Metastaz olarak bilinen yayılma durumu meydana gelirse tedavi uygulamaları zorlaşır ve kişinin hayatı riske girer. Bu yüzden cilt tümörü tedavisi kesinlikle aksatılmamalıdır. Erken tanı ve erken tedavi ile cilt tümörlerinden tamamen kurtulmak mümkündür.
Cilt Tümör Cerrahisi Nasıl Yapılır?
Cilt tümör cerrahisi, lokal anestezi altında ve steril koşullarda yapılmaktadır. Plastik cerrah, ameliyat öncesinde hasta ile detaylı bir görüşme yapar. Bu görüşme sırasında tümörün yerleşim yeri, ilerleme durumu, büyüklüğü ve yayılımı incelenir. Buna bağlı olarak ameliyatın detayları kararlaştırılır. Eğer tümör küçük boyutlu ve çevre dokulara yayılmamışsa estetik ölçütlere dikkat edilerek yapılan küçük çaplı cerrahi işlemler sayesinde tümörü almak mümkündür. Ancak yayılmış olan tümörler için dermatologların da eşlik ettiği çok daha kapsamlı operasyonlara başvurulması gerekebilir. Ameliyat sırasında, cilt yüzeyinde kanserli doku bırakmamaya ve çevre dokulara zarar vermemeye özen gösterilir. Alınan tümör sonucu ciltte meydana gelen boşluk flep gibi uygulamalar ve estetik dikiş işlemleriyle kapatılır.
Cilt Tümörü Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Cilt tümörü ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
- Operasyon sonrasında hastalar, düzenli doktor kontrollerini aksatmamalıdır.
- Ameliyat bölgesinin bakımına ve hijyenine dikkat edilmelidir.
- Cilt, güneş karşı korunmalıdır.
- Ameliyattan sonra birkaç gün boyunca duş alınmamalıdır.
- Ameliyat sonrası iyileşme gerçekleşene kadar havuza veya denize girilmemelidir.
- Doktor tavsiyelerine özenle uyulmalıdır.
Cilt tümörü cerrahisi sonrası dikkat edilmesi gerekenler bu şekilde sıralanabilir. Doktorunuz, cilt tümörü ameliyatı öncesi sonrası süreçler hakkında daha detaylı bilgilendirmeler yapacaktır.
Bolu Cilt Tümörü Ameliyatı Fiyatları 2023
Bolu cilt tümörü ameliyatı fiyatları, operasyonun detaylarına göre değişebilir. Bolu cilt tümör cerrahisi fiyatları hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; detaylı bir görüşme içinse Op. Dr. Elif Akbay’dan randevu alabilirsiniz.